Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ? ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ZERTIFIKAT B2 TOY GOETHE INSTITUT ?

Στα ερωτήματα που θέτουν πολλοί "Σε πόσο χρόνο μαθαινει κανεις Γερμανικά ?" καθώς και "Σε πόσο χρόνο θα παρει κανεις το Β2 ?" οι LernenDe - η ανεξάρτητη ομάδα Καθηγητριών και Καθηγητών Γερμανικης Φιλολογίας που εξειδικεύονται ΜΟΝΟ στα ταχυρυθμα, εντατικα ιδιαίτερα και φροντιστηριακα μαθηματα Γερμανικων ενηλίκων - έχει δώσει απαντήσεις που θέτουν νέα πρότυπα στην διδασκαλία των Γερμανικών ως ξένη γλώσσα !
Με αδιάπτωτη παρουσία 35 χρόνων η δεύτερη γενιά των LernenDe , και με καταβολές από το 1958 όταν η πρώτη γενιά των LernenDe εισήγαγε στην Ελλάδα τα ταχύρυθμα Γερμανικά , έχουμε καταδείξει με τα αποτελέσματα των σπουδαστών μας ότι αρκούν 100 το πολύ διδακτικές ώρες των 60 λεπτών και χρονικό διάστημα 4 έως 6 μηνών με το υπερεντατικό μας πρόγραμμα DeutschRasant ώστε ο αρχάριος σπουδαστής , όχι μόνο να καλύψει 4 επίπεδα σπουδών δηλαδή το Α1, Α2, Β1 και Β2 αλλά και να έχει προετοιμαστεί υπέρ το δέον επαρκώς , ωστε να αποκτήσει το Zertifikat B2 του Goethe Institut συχνά με βαθμούς Λίαν Καλώς και Αριστα  !
Στην πορεία μας έχουμε να επιδείξουμε μεμονωμένες περιπτώσεις που ακόμη και με 42 ώρες μάθημα και σε 2.5 μήνες απέκτησαν το Zertifikat B2 !
Μία στατιστική εκτίμηση των αποτελεσμάτων μας καταδεικνύει ότι ποσοστό 80% των συνεπών και επιμελών αρχαρίων σπουδαστών μας ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών τους στις 65 -75 ωρες σε διάστημα 5 μηνών , έχοντας φυσικά δαπανήσει και σημαντικά χαμηλότερα δίδακτρα, σε περίπτωση που κάνουν ιδιαίτερο μάθημα.
Αναφέρουμε όμως ως ανώτατο όριο τις 100 ώρες και τους 6 μήνες , προκειμένου να συμπεριλάβουμε και τις περιπτώσεις των λιγότερων επιμελών σπουδαστών, που δεν έχουν ιδιαίτερη έφεση στις γλώσσες και που χρειάζονται τις παραπάνω ώρες μέχρι να αποκτήσουν το Zertifikat B2 !
Φυσικά για όσους δεν επείγονται οι LernenDe έχουν δημιουργήσει δύο ακόμη προγράμματα το εντατικό μας πρόγραμμα DeutschIntensiv που σε 140 - το πολύ - ώρες και σε χρονικό διάστημα 6 έως 8 μηνών εξασφαλίζει για τον αρχάριο το Β2, και τέλος και το DeutschEinfach δηλαδή το απλό μας ταχύρυθμο πρόγραμμα που πετυχαίνει το ίδιο μέσα σε 8 έως 11 μήνες με 180 το πολύ ώρες !
Κατα καιρούς είχαμε δώσει και ως επιλογή ένα τέταρτο πρόγραμμα απλών ιδιαιτέρων μαθημάτων που θα ακολοθούσαν το πρόγραμμα σπουδών του Goethe Institut αλλά αυτό δεν προτιμήθηκε από τους σπουδαστές μας, μιας και όλοι έχουν ταυτίσει τους LernenDe με τα ταχυρυθμα, εντατικά μαθηματα Γερμανικών !
Ετσι από το ακαδημαικό έτος 2016-17 θα υπάρχουν μόνο τα τρία αυτά προγράμματα που αφορούν τα εντατικά, ταχυρυθμα μαθηματα Γερμανικων !
Επειδή δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις και απορίες επιτρέψτε μας να δώσουμε εδώ μερικές περιεκτικές απαντησεις.
Πολλοί μας ζητούν ένα τηλέφωνο και μία διεύθυνση επικοινωνίας.
Απαντάμε ότι η Γραμματεία των LernenDe λειτουργεί μόνο με email, πρώτον διότι Scripta manent et verba volant και δεύτερον για να μπορούν οι κυρίες που έχουν επιφορτιστεί αυτό το έργο να το διεκπεραιώνουν όποτε αυτές μπορούν. Πάντως όλα τα email απαντώνται σε 1-2 εργάσιμες ημέρες, τα περισσότερα σχεδόν άμεσα.
Αφού δηλώσετε στη  Γραμματεία την πόλη που μένετε, ή την περιοχή σας στην Αττική, και το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, η Γραμματεία επιλέγει την-ον διαθεσιμη-ο καθηγητρια-τη και σας στέλνει το τηλέφωνο ώστε να συννενοηθείτε άμεσα μαζί της-ου.
Όλοι μας οι συνεργάτες εργάζονται σε Φροντιστήρια ή Κέντρα Ξενών Γλωσσών, οπότε σε περίπτωση που θέλετε να εγγραφείτε σε αυτό, ώστε να έχετε την γραπτή εγγύηση σπουδών, να λαμβάνετε βεβαιώσεις σπουδών για το εργοδότη σας κλπ, θα αναλάβουν αυτοί την εγγραφή σας. Είτε πρόκειται για ιδιαίτερο μάθημα που θα γίνεται στο χώρο του Φροντιστηρίου, είτε για κλειστό group των 2-3 ατόμων, ή για το δεκαμελές φροντιστηριακό τμήμα, σε κάθε περίπτωση θα έχετε σαν καθηγήτρια ή καθηγητή τον συνεργάτη μας που θα σας διδάξει με βαση το πρόγραμμα LernenDe που θα έχετε επιλέξει, αλλά τα δίδακτρα θα καταβάλλονται στο Φροντιστήριο που θα έχετε κάνει την εγγραφή σας.
Αν πάλι δεν επιθυμείτε την εγγραφή σας σε Φροντιστηριο τότε συννενοείστε απευθείας με την καθηγήτρια ή καθηγητή που θα σας προτείνουμε  για τις λεπτομέρειες των σπουδών σας , τα δίδακτρα και τον τρόπο αποπληρωμής κλπ.
Αλλο ερώτημα που ακούμε συχνά έχει να κάνει με τα δίδακτρα μας και τον ισχυρισμό μας ότι είμαστε όχι απλά μακράν οι πιο γρήγοροι αλλά και πάρα πολύ οικονομικοί.
Διαβάζοντας αποσπασματικά τα δίδακτρα μας που είναι για μεν τα ιδιαίτερα μαθηματα 3500 ευρώ ανεξάρτητα από το προγραμμα και τα οποία επιμερίζονται σε 35 ευρώ τα 60 λεπτά για το υπερεντατικό, 25 ευρώ τα 60 λεπτά για το εντατικό και 20 ευρώ τα 60 λεπτά για το απλό ταχύρυθμο, πολλοί μας γράφουν ότι είμαστε "εξωπραγματικοί", "εκτός τόπου και χρόνου" κλπ κλπ
Αν όμως είχαν την υπομονή να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο θα άλλαζαν σίγουρα γνώμη.
Ας δούμε μερικές μόνο περιπτώσεις.
Λέμε ΤΟ ΠΟΛΥ 3500 ευρώ ανεξάρτητα από το προγραμμα.
Αυτο σημαίνει για το υπερεντατικό των ΤΟ ΠΟΛΥ 100 ωρών, 3500 δια 100 ώρες ίσον 35 ευρώ ή ώρα, για το εντατικό των ΤΟ ΠΟΛΥ 140 ωρων , 3500 ευρώ διά 140 ώρες ίσον 25 ευρώ η ώρα, και τέλος για το απλό ταχύρυθμο των ΤΟ ΠΟΛΥ 180 ωρων, 3500 δια 180 ίσον 20 ευρώ η ώρα.
Η ειδοποιός διαφόρα έγκειται στον όρο ΤΟ ΠΟΛΥ.
Όπως σας αναφέραμε η συντριπτική πλειοψηφία των αρχαρίων σπουδαστών που επιλέγουν το υπερεντατικό μας πρόγραμμα των 100 ωρών , το ολοκληρώνει σε 70 περίπου ώρες. Αν κάνετε τον πολλαπλασιασμο θα δείτε ότι 70 ώρες επι 35 ευρώ μας κάνουν 2450 ευρώ σε διάστημα 4 έως 6 μηνών.
Όταν σε ένα πολυμελές φροντιστηριακό τμήμα που θα διαρκέσει από 15 -18 μήνες τα 4 επίπεδα Α1-Α2-Β1 και Β2 θα σας έχουν κοστίσει από 2300-3000 ευρώ ( αφήνουμε την περίπτωση του Goethe Institut όπου το κόστος ανέρχεται στα 4900 ευρώ ) σας ρωτάμε ευθέως 2450 ευρώ για απόλυτα ιδιαίτερο μάθημα που σας εξασφαλίζει το Β2 στο ένα τέταρτο ή και ένα πέμπτο του χρόνου, μπορεί να μην θεωρηθεί οικονομικό ( για να μην πούμε φτηνο ) ??
Μας γράφουν ότι βρίσκουν ιδιαίτερα μαθήματα με 7 με 9 με 12 το πολύ ευρώ !! Συμφωνούμε !! Και τους απαντάμε. Ρωτήστε σε πόσο διάστημα και με πόσες ώρες το μάθημα των 7, 9 και 12 ευρώ σας φτάνει στην απόκτηση του Β2.
Θα σας πούνε ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ μετα από ενάμιση χρόνο με ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ένα τρίωρο την εβδομάδα. Σωστα ?
Κάντε τον πολλαπλασιασμό. Ενάμιση χρόνος δηλαδή 80 εβδομάδες με 3 ώρες την εβδομάδα ίσον 240 ώρες. Επί 10 ευρώ ή ώρα ίσον 2400 ευρώ.
Δηλαδή θα δώσετε με το "φτηνο" μάθημα των 10 ευρώ την ώρα ΤΟ ΙΔΙΟ ποσό που θα δώσετε με το "πανάκριβο" μάθημα των 35 ευρώ την ώρα !
Και ΔΕΝ εξετάζουμε την ποιότητα !
Εμείς θα δεχθούμε ότι μια εικοσάχρονη φοιτήτρια Γερμανικής Φιλολογίας ή ένας επαρκειούχος κάνει το ίδιο καλής ποιότητας μάθημα με τους συνεργάτες μας που είναι πτυχιούχοι Γερμανικής Φιλολογία και μόνο, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά και με μέσο χρόνο εμπειρίας 15 έτη. 
Εμείς σας έχουμε λειτουργικά έτοιμους να εργαστείτε μρ το Β2 σας στην Γερμανία, Ελβετία ή Αυστρία στο ένα τρίτο του χρόνου που θα χρειαστείτε σε άλλη σας επιλογή.
Κάντε πάλι τον πολλαπλασιασμό των 12 μηνών που γλυτώνετε επί τον αναμενόμενο μηνιαίο σας μισθό στις παραπάνω χώρες !
Θα δείτε στην πράξη να επαληθεύεται ή λαική ρήση !!
Ο χρόνος είναι χρήμα !!
Και οι LernenDe με τα ταχύρυθμα εντατικά τους μαθήματα σας γλυτώνουν πολύτιμο χρόνο, που για εσάς μεταφράζετε σε πολύτιμο χρήμα !
Πιστεύουμε να σας πείσαμε ότι όταν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε όχι μόνον μακράν οι ταχύτεροι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στην διδασκαλία των ταχύρυθμων Γερμανικών, αλλά και απολύτως ανταγωνιστικοί ακόμη και με το πιο "φτηνό" ιδιαίτερο των 10 ευρώ δεν υπερβάλλουμε αλλά είμαστε απόλυτα ρεαλιστές.
Θα χαρούμε να απαντήσουμε οιαδήποτε άλλη απόρία σας αν επικοινωνήσετε μαζί μας στο
                          lernendegr@yahoo.gr