Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ APPROBATION - ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ


Οι αλλοδαποί Ιατροί που επιθυμούν να ξεκινήσουν Ιατρική Ειδικότητα στην Γερμανία πρέπει προηγουμένως να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης που ορίζει το κάθε Κρατίδιο, προκειμένου να λάβουν την Approbation
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε το Zertifikat B2 του Goethe Institut ( ως πιστοποιητκό γλωσσικής επάρκειας ) ισχύει στα περισσότερα Κρατίδια ως αναγκαία προϋπόθεση για την έκδοση της Approbation ( αν και ήδη κάποια από αυτά απαιτούν αντί του Β2 το Zertifikat C1 ).
Πέρα όμως από το πτυχίο Β2 οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι απαιτούν ο υποψήφιος να περάσει και από προφορικές εξετάσεις προσομοίωσης κατ τις οποίες ελέγχεται η ικανότητα του να πάρει ιστορικό από έναν ασθενή ( που τον υποδύεται ηθοποιός ) που παρουσιάζει στον υποψήφιο συγκεκριμένα συμπτώματα.
Ο υποψήφιος πρέπει να εξηγήσει στον “ασθενή” τις ενδεδειγμένες εξετάσεις που πρέπει να υποβληθεί και να απαντήσει στις όποιες απορίες του, όπως ακριβώς θα κληθεί να κάνει αργότερα εργαζόμενος σε Γερμανικό Νοσοκομείο.
Κατόπιν θα πρέπει να παρουσιάσει το ιστορικό που έλαβε και τις εξετάσεις που έκρινε ότι πρέπει να υποβληθεί ο “ασθενής” του σε δύο συναδέλφους του Γιατρούς ( μέλη του οικείου Ιατρικού Συλλόγου που συνιστούν και την εξεταστική επιτροπή ) αυτή την φορά με επιστημονική ορολογία και όπως θα έκανε στον Oberarzt ή τον Chefarzt του.
Οι LernenDe, που εδώ και δεκαπέντε χρόνια – πολύ πριν ξεκινήσει το κύμα φυγής Ελλήνων Ιατρών προς τη Γερμανία – έχουν εξειδικευτεί στην ταχύρυθμη εκμάθηση της Γερμανικής ΚΑΙ σε Γιατρούς και με τα τρία προγράμματα τους ΤΟ ΠΟΛΥ σε 100, 140 ή 180 ώρες και σε διάστημα από 4 έως 11 μήνες εγγυώνται την απόκτηση του Zertifikat B2 ξεκινώντας από το μηδέν, πρωτοπορούν για μία ακόμη φορά και διοργανώνουν για τρίτο συνεχές καλοκαίρι στην Σίφνο ένα υπερεντατικό πρόγραμμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για Γιατρούς, κατόχους Zertifikat B2 και C1 που θα τους προετοιμάζει για τις παραπάνω γλωσσικές εξετάσεις των ιατρικών Συλλόγων.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει περίπου ένα δεκαπενθήμερο από Δευτέρα 8 έως και Παρασκευή 19 Αυγούστου και θα αποτελείται από πρωινό και έναν βραδινό κύκλο.
Ο πρωινός κύκλος συνίσταται από 50 ΔΩ γλωσσικών μαθημάτων επιμερισμένες σε 5 ΔΩ κάθε ημέρα από 9.00-14.00 , που θα περιλαμβάνουν πέρα της εξειδικευμένης ιατρικής ορολογίας παθολογίας, χειρουργικής και ψυχιατρικής και όσων εκφράσεων χρειάζεται ο Ιατρός στην Γερμανική Νοσοκομειακή καθημερινότητα του για την λήψη ιστορικού και την διάδραση του με τους συναδέλφους του.
Τα γλωσσικά μαθήματα θα τα διδάξουν προσωπικά η κα Φ.Μαρκάτου, PhD και η κα R.Waldmeier με την σύμπραξη τριών Ιατρών – πρώην σπουδαστών των LernenDe – ενός τριτοετούς ειδικευόμενου Χειρουργικής, ενός τεταρτοετούς ειδικευόμενου Παθολογίας και ενός ειδικού Ψυχιάτρου.
Μετά την μεσημεριανή ξεκούραση και την απογευματινή μελέτη οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παρακολουθούν και θα συμμετέχουν από 19.00 – 23.00 στις εξετάσεις προσομοίωσης των Ιατρικών Συλλόγων όπου native speakers Γερμανίδες θα υποδύονται τις ασθενείς και οι Γιατροί τους συναδέλφους-εξεταστές τους.
Για την καλύτερη προετοιμασία έχει οριστεί ως ΜΕΓΙΣΤΟΣ αριθμός συμμετεχόντων τα 15 άτομα.
Καθ όλη την διάρκεια του δεκαπενθήμερου – και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες τους – ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες θα συνεννοούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα Γερμανικά όχι μόνο με τις καθηγήτριες αλλά και μεταξύ τους, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο επίπεδο προφορικής επικοινωνίας, που τους είναι αναγκαίο για την απρόσκοπτη ένταξη τους στην Γερμανική καθημερινότητα.
Τα Σαββατοκύριακα 13-14 και 20-21 Αυγούστου έχουν σχεδιαστεί μικρές εκδρομές και πολιτιστικού περιεχομένου εκδηλώσεις.
Το κόστος των γλωσσικών μαθημάτων ( συνολικά 50 ώρες )  και των εξετάσεων προσομοίωσης ( 40 ώρες ) έχει οριστεί στα 2500 ευρώ και είναι εξοφλητέο ΜΟΝΟ με πιστωτική κάρτα, μέχρι και σε 6 άτοκες δόσεις
Αναφορικά με την διαμονή έχει ληφθεί μέριμνα – για όσους επιθυμούν – να μείνουν σε κλιματιζόμενα δίκλινα δωμάτια με πρωινό , με επιπλέον επιβάρυνση 500 ευρώ το άτομο.
Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων επικοινωνήστε στο 
                   lernendegr@yahoo.gr