Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ C1 ΤΟΥ GOETHE INSTITUT ΓΙΑ ΝΑ ΠΑRΕΙ ΚΑΝΕΙΣ APPROBATION ??


Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε κι εμείς, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι που ασχολούνται με την προετοιμασία πτυχιουχων και τελειόφοιτων Ιατρικής, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν ιατρικη ειδικοτητα στην Γερμανία, γίνει μάρτυρες ενός αδικαιολόγητου (... όπως θα σας εξηγήσουμε ) πανικού αναφορικά με τις γλωσσικές προυποθέσεις για να ξεκινήσει κάποιος ιατρική ειδικοτητα στην Γερμανία !!
Αναφερόμαστε στις φήμες που ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου είδαν το φως της δημοσιότητος, ότι δηλαδή οι υποψήφιοι προκειμένου να ξεκινήσουν ιατρική ειδικοτητα σε γερμανικα νοσοκομεία, θα πρεπει να κατέχουν το πτυχίο C1 του Goethe Institut
Αυτο οδηγησε πολλους σπουδαστές να επισπεύσουν τις σπουδές τους και να ψαχνουν απο τον Οκτώβριο πόλη της Γερμανίας για να δώσουν το Zertifikat B2 Goethe Institut που μεχρι τώρα εξασφαλίζει Approbation, ωστε μεχρι τατελη του 2013 να έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια !!!
Η αλήθεια είναι ότι ήδη εδώ και δύο χρόνια το Κρατίδιο της Εσσης ( που περιλαμβάνει πόλεις όπως το Βισμπαντεν, το Όφενμπαχ, το Κασελ , το Νταρμαστατ και η Φρανκφουρτη στον Μαιν ) απαιτεί το C1 Goethe Institut προκειμένου να σας δωσει Approbation !!
Αυτο όμως ισχύει μόνο στην Ελβετία και από την Γερμανια , μόνο στην Εσση !!!!
Τα υπόλοιπα κρατίδια συνεχίζουν και το 2014 να ζητούν μόνο το Β2 του γερμανικού ινστιτούτου !!
Ασφαλώς και όσο μεγαλώνει η προσφορά ιατρων ( και από χώρες όπως Ρουμανία, Ισπανία και Πορτογαλία, που μαστίζονται ακριβως όπως κι εμείς !!)
Πάντως έχει ακουστει σε τοπικές βουλες η προταση να  εισαχθεί κάποιο σαν πιστοποιητικό ιατρικής επικοινωνίας σε ΟΛΑ τα κρατιδια !!
Μεχρι τότε μην ανησυχειτε !!
Συνεχιστε την προετοιμασία σας και για οποιδήποτε απορία σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο           www.lernende.blogspot.gr