Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ - ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΕΝΑΤΙΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ APPROBATION ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΕΛΒΕΤΙΑ

Όταν ισχυρίζεσαι ότι είσαι ο Κορυφαίος στα εντατικα, ταχυρυθμα Γερμανικα για γιατρους πρέπει και να το τεκμαίρεις για να μην καταστεί αίολος ο ισχυρισμός σου και να μην εκληφθεί ως διαφημιστικό πυροτέχνημα.
  
Συνήθως τρία είναι τα κριτήρια που πρέπει να συντρέχουν για να επιλέξει ένας σπουδαστής ένα Φροντιστήριο για να ξεκινήσει ταχύρυθμα Γερμανικά !

Η ποιότητα του μαθήματος, ο χρόνος επίτευξης του στόχου και φυσικά και τα δίδακτρα !

Ας τα δούμε λίγο συντομα !

Εν αρχή ήν η Ποιότητα ! Όταν είσαι γιατρός και θέλεις να ξεκινήσεις Γερμανικά για να καταλάβεις μια από τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που προκηρύσσουν τα Γερμανικά Νοσοκομεία το πρώτιστο για σένα ΔΕΝ είναι απλά να πάρεις ένα Β2 ( που θα σου εξασφαλίσει μεν την Approbation ) αλλά κυρίως να κατέχεις καλά την Γερμανική ( έστω και αρχικά σε ένα επίπεδο Β2 ) ώστε να μπορείς να ανταποκρίνεσαι με αξιοπρέπεια στην Νοσοκομειακή καθημερινότητα, στην συνεργασία σου με τους Γερμανούς συναδέλφους σου, και στην επικοινωνία σου με τους Γερμανούς ασθενείς. Επομένως θα πρέπει να κατέχεις το B2 επίπεδο σου τόσο καλά που να σου επιτρέπει αυτήν την καθημερινή επικοινωνιακή σου διάδραση.



Δεύτερο κριτήριο είναι ο Χρόνος ! Μεσούσης της δεινής οικονομικής κρίσης επείγεσαι να φύγεις ! Επομένως όταν κάποιο Φροντιστήριο ή Συνάδελφος Γερμανικής σου δίνει έναν ορίζοντα 24 μηνών ή 18 μηνών ( στην καλύτερη περίπτωση ) για να αποκτήσεις το Zertifikat B2 , τότε όσο καλή και να είναι η ποιότητα, ο χρόνος που απαιτείται σου φαίνεται – και απολύτως δικαιολογημένα – πάρα πολύς !!



Τρίτο κριτήριο τα δίδακτρα !! Αν μεν έχεις επιλέξει να κάνεις Γερμανικά στην Γερμανία, τότε αν εξαιρέσουμε τα επιδοτούμενα από τα Γερμανικά Κρατίδια Volkshochschulen που προσφέρουν λογικές τιμές, στον Ιδιωτικό τομέα θα δεις ότι τα σοβαρά ιδιαίτερα ή και ομαδικά μαθήματα Γερμανικών κοστίζουν ! Αν googlάρεις θα δεις ότι 35 ευρώ για μάθημα 45 λεπτων είναι μία μέση τιμη σε ιδιαίτερο μάθημα στις περισσότερες Γερμανικές πόλεις ! Αν πάλι επιλέξεις την Ελλάδα, τότε πρέπει να δεις αν θα κάνεις Γερμανικά σε ένα Φροντιστήριο που εξειδικεύεται ΜΟΝΟ στα Γερμανικά, ή σε κάποιο που μαζί με τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά κλπ προσφέρει και Γερμανικά, και αν θα κάνεις ιδιαιτερα μαθηματα Γερμανικών με Συνάδελφο που προσφέρει ιδιαίτερο μάθημα με 9, 12 ή 15 ευρώ, ή αν θα επιλέξεις κάποια πιο “ακριβή” επιλογή.



Οι LernenDe που ισχυρίζονται ότι είναι μακράν οι ταχύτεροι στα ταχύρυθμα, εντατικα Γερμανικα ενηλίκων και σε πολλές περιπτώσεις και οι πλέον οικονομικοί ικανοποιούν στο μέγιστο βαθμό και τα τρία παραπάνω κριτήρια.



Ας το δούμε αναλυτικά !



Ποιοτητα. Αν κάνεις τον κόπο να κοιτάξεις τις αναρτήσεις των τελευταίων 6 χρόνων θα δεις ενδεικτκά ΕΠΩΝΥΜΕΣ περιπτώσεις σπουδαστών μας, που με 4, 6 και 8 μήνες μάθημα ( δύο δίωρων την εβδομάδα ) ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ στις εξετάσεις του Goethe Institut. Αυτό απλά σημαίνει ότι για να μπορεί κάποιος μετά από 70 και 80 ώρες μάθημα να λαμβάνει βαθμό 23/25 , 24/25 ή και 25/25 στις επιμέρους Γραπτές ΚΑΙ στις Προφορικές εξετάσεις, αυτό αν μην τι άλλο, αποδεικνύει ότι έχει γίνει καλή δουλειά !



Χρόνος. Εχουμε ψάξει πολύ. Μα πάρα πολύ. Και παρακαλέσαμε και εσάς να ψάξετε. Και να μας πείτε. Φευ ! Δεν βρήκαμε ΠΟΥΘΕΝΑ ούτε σε Ελλάδα, ούτε σε Γερμανία, ούτε σε άλλη χώρα να υπάρχει πρόγραμμα σαν το DeutschRasant που ΤΟ ΠΟΛΥ σε 100 ώρες ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ και σε χρονικό ορίζοντα 4 έως 6 μηνών, να ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ το Zertifikat B2 του Goethe Institut. Ούτε καν να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σαν το DeutschIntensiv που ΤΟ ΠΟΛΥ σε 140 ώρες ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ και σε χρονικό ορίζοντα 6 έως 9 μηνών με δύο δίωρα την εβδομάδα να ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ το Zertifikat B2 του Goethe Institut.



Ναι ασφαλώς και υπάρχουν ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ οκτάμηνης διάρκειας προγράμματα στην Γερμανία που να οδηγούν τον αρχάριο στο Zertifikat B2 ΑΛΛΑ με καθημερινό πεντάωρο ή εξάωρο μάθημα, πέντε μέρες την εβδομάδα, για 8 ή 9 μήνες !!!



ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει πρόγραμμα που σε 100 ή 140 ΤΟ ΠΟΛΥ ωρες να σε οδηγεί ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ στο Zertifikat B2



Δίδακτρα. Το πιο “πονηρό” σημείο !! Και λέμε πονηρό, επειδή πολλές φορές μπαίνει ο υποψήφιος σπουδαστής στη διαδικασία να συγκρίνει απλά τις τιμές ανα ώρα μαθήματος !!



Ετσι του φαίνεται ότι ένα μάθημα που κοστίζει 9 ή 12 ευρώ ευρώ την ώρα είναι πιο οικονομικό από ένα μάθημα που κοστίζει 25 ή 35 ευρώ την ώρα. Λάθος ....Μέγα λάθος....



Ας το αναλύσουμε.



Ας υποθέσουμε ότι επιλέγεις ένα μάθημα των 9 ευρώ. Θα ήταν φτηνό, ή οικονομικό αν μπορούσε σε 100 ή 140 ώρες να σου δώσει το Β2. Αν όμως χρειαστείς 300 ή 400 διδακτικές ώρες , και 18 ή 24 μήνες για να το πάρεις, είναι τότε φτηνό ???



Και δεν μιλάμε ΜΟΝΟ για το συνολικό ποσό που θα έχεις καταβάλλει, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τους μήνες που έχασες μαθαίνοντας Γερμανικά. Γερμανικά που θα είχες μάθει σε 4 έως 8 μηνες και θα είχες φύγει στην Γερμανία ή στην Ελβετία για να αναλάβεις υπηρεσία και να πληρώνεσαι για όλους αυτούς τους μήνες, αντί να κάθεσαι στην Ελλάδα και να μαθαίνεις Γερμανικά.



Κάνε τον πολλαπλασιασμό. 300 ή 400 ώρες επί 9 ευρώ μας κάνουν 2700 έως και 3600 ευρώ. Και σε διάστημα 18 έως 24 μηνών. Και οι αριθμοί που σου παραθέτουμε προκύπτουν από όσα μας έχουν πει σπουδαστές μας, που ξεκίνησαν σε τέτοια ιδιαίτερα και μην μπορώντας να αντέξουν τον αργό ρυθμό μας προτίμησαν. Και διαπίστωσαν ότι στην τελική ανάλυση είμαστε πολύ πιο οικονομικοί.



Μπορεί οι Καθηγήτριες μας να αμείβονται με 25 ευρώ την ώρα για το πρόγραμμα DeutschIntensiv των ΤΟ ΠΟΛΥ 140 ωρών ή και με 35 ευρώ την ώρα για το πρόγραμμα DeutschRasant των ΤΟ ΠΟΛΥ 100 ωρών, αλλά όταν σε έχουν σε 7 μήνες με 120 ( αντί 140 ) ώρες έτοιμο να πάρεις το Β2 στο πρόγραμμα DeutschIntensiv  ή σε 4 μήνες με 85 ( αντί 100 ) ώρες στο πρόγραμμα DeutsvhRasant ,  τότε τα 3000 ευρώ που θα έχεις δώσει είναι πιο οικονομικά από τα 3600 που θα είχες δώσει στον τριπλάσιο χρόνο σε ένα μάθημα των 9 ευρώ !



Για αυτό και προτείνουμε στους υποψήφιους σπουδαστές να μην επικεντρώνονται ΜΟΝΟ στην ωριαία αποζημίωση , αλλά να επιμένουν να λάβουν απάντηση στο ερώτημα “Σε πόσες ΑΚΡΙΒΩΣ ωρες, σε ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ μήνες θα πάρω το Β2 ξεκινώντας από το ΜΗΔΕΝ ??? ”



Σας προτείνουμε να κάνετε τον κόπο να δειτε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας, όπου παρουσιάζονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και τα προγράμματα μας, και η μέθοδος μας, και τα σχετικά με ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ και τα δίδακτρα μας !



Και για οιαδήποτε άλλη πληροφορία έχετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο
lernendegr@yahoo.gr