Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ - ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ - ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Οι Ελληνες Γιατροι που επιλέγουν να ξεκινησουν ιατρικη ειδικοτητα στην Γερμανία  -και ενδιαφερονται να μάθουν γρηγορα γερμανικα - αυξάνονται καθημερινά !
Αλλά δεν είναι οι μόνοι ! Όλος ο Ευρωπαικός Νότος μεταναστεύει ομαδικά στην Γερμανία , και οι μετανάστες Γιατροί αποτελούν για την Γερμανία μια καθημερινότητα !
Ευτυχώς οι Ελληνες Γιατροί τυγχάνουν της εκτιμήσεως και του σεβασμού των Γερμανών συναδέλφων τους !
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Βεστφαλία ολοένα και περισσότερα Νοσοκομεία αναζητούν Ελληνες Γιατρούς , και αυτό εξάλλου και το δηλώνουν στις αγγελίες που δημοσιεύουν !
Όμως μολο που οι Ελληνες Γιατροί στην Γερμανια προτιμώνται λόγω του υψηλου επιπέδου γνώσεων και των δεξιοτήτων τους , αυξάνονται συνάμα και τα παράπονα από τους Oberaerzte και την Διοίκηση των Νοσοκομειακών Μονάδων , αναφορικά με το σχετικά χαμηλό επίπεδο γνώσεων Γερμανικων των ξένων Γιατρών , συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων !
Ετσι το τελευταίο διάστημα , ακόμη και Νοσοκομεία που έχουν σημαντικές ελλείψεις αν τελικά προβούν στην πρόσληψη Assistentaerzte , αυτο το κάνουν προσφέρονταςτους τους halbe Stelle , δηλαδή ημιαπασχόληση , με τις μισες ώρες εργασίας και φυσικά και τον μισό μισθό , υποχρεώνοντας τους στην εξάμηνη Probezeit , δηλαδή δοκιμαστική περίοδο , να επιδοθούν στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας , με τα δικά τους έξοδα , μιας και οι πρό πενταετίας εποχές που τα Νοσοκομέια πλήρωναν για εντατικα , ταχυρυθμα , συχνά και ιδιαίτερα μαθηματα Γερμανικων για τους Ελληνες Γιατρούς , έχουν περάσει ανεπιστρεπτί !!
Και κάτι που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό !!
Συχνά Νοσοκομεία στην Γερμανία προβαίνουν στην απόλυση Ελληνων και άλλων αλλοδαπών Γιατρών μετα από ένα εξάμηνο , επειδή δεν είχαν καταφερει στο διάστημα αυτό να βελτιώσουν το επίπεδο των Γερμανικών τους !!
Να μην ξεχνάμε επίσης και την μέθοδο που έχουν υιοθετήσει Ελβετιά Νοσοκομεία στα Γερμανόφωνα Καντόνια !!
Δηλαδή παρακρατούν από τις μηνιαίες απολαβές του γιατρού το ποσοστό που – κατα την γνωμη της Διοίκησης πάντα – αντιστοιχεί στην υπο-αποδοτικότητα του , λόγω της ελλιπούς γνώσης της Γερμανικής γλώσσας !!
Όπως επίσης να μην ξεχνάμε ότι ήδη το Κρατίδιο της Εσσης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ( Bundesland Hessen ) , που περιλαμβάνει πόλεις όπως το Wiesbaden , Fraknfurt am Main , Darmstadt , Offenbach am Main και Kassel , έχει ήδη από διετίας θεσπίσει την υποχρεωτική προσκόμιση του Zertifikat C1 του Goethe Institut ως δικαιολογητικό για την έκδοση Approbation ( δηλαδή άδειας άσκησης ιατρικου επαγγέλματος ).
Ετσι σταδιακά συζητείται ότι το Zertifikat C1 θα είναι υποχρεωτικό για την Approbation σε ΟΛΑ τα Γερμανικά Κρατίδια , και για τον λόγο αυτό, σπεύδουν οι Ελληνες Γιατροί που έχουν πρόσφατα αποκτήσει το Zertifikat B2 , να ανεβούν στην Γερμανία και να βγάλουν την Approbation τους !!
Η ουσία όμως παραμένει μία !!
Ότι και το Zertifikat C1 να έχει τύποις αποκτήσει κάποιος, αν δεν έχει στερρές γνώσεις Γερμανικών με εξαιρετικά πλούσιο λεξιλογιο, και αν δεν έχει άνεση στην προφορική επικοινωνία , τότε ουσιαστικά καθίσταται εκτός ανταγωνισμού και είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να βρει μια από τις θέσεις ιατρικής ειδικοτητας στα Γερμανικά Νοσοκομεία !
Ταχύρυθμα , εντατικά μαθηματα Γερμανικων για Γιατρούς ,Γρηγορα Γερμανικα για Γιατρους  και εξειδικευμενα προγράμματα Γερμανικά για Γιατρούς , θα ακούσετε ότι προσφέρουν πολλοί !!
Αν όμως επιθυμείτε να μάθετε να μιλάτε Γερμανικά σαν Γερμανός , σε χρόνο που για πολλούς φαίνεται απλά αδιανόητος , δηλαδή από 6 έως 8 μήνες , τότε πρέπει να επισκεφτειτε το σύνδεσμο ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ, που θα σας πληροφορήσει πως σε ελάχιστο χρονικό διάστημα , όχι απλά θα αριστεύσετε στις εξετάσεις Zertifikat B2 και Zertifikat C1 του Goethe Institut , αλλά κυρίως θα έχετε τέτοια δεινότητα στην Γερμανική γλώσσα , όπου δεν θα χρειαστειτε άλλα ταχυρυθμα, εντατικά ,ιδιαιτερα μαθηματα Γερμανικων στην Γερμανία , προκειμένου να προσληφθειτε σε Γερμανικά Νοσοκομεία.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία , τόσο για το πρόγραμμα Γερμανικα για Γιατρους , είτε για τα εντατικά , ταχυρυθμα , γρηγορα ιδιαιτερα μαθηματα Γερμανικων για Ελληνες Γιατρους , παρακαλουμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 
               lernendegr@yahoo.gr